Postări populare

marți, 14 martie 2017

Insinuările, falsurile, provocările și dezinformările sunt atuurile socialiștilor



Dacă ar exista posibilitatea de a-i demite pe consilierii socialiști prin referendum pentru inactivitate și periclitare a activității Consiliului, suntem convinși că majoritatea locuitorilor municipiului Chișinău ar vota cu ambele mâini pentru scoaterea acestor măscărici din CMC.
Astăzi aceștia au venit cu o „noutate” răsuflată privind organizarea unui nou-vechi referendum de demitere a Primarului General. Ei insinuează că toate proiectele Primăriei sunt ilegale și costurile mărite, iar primarul și-a pierdut credibilitatea.
În cazul în care socialiștii aveau dreptate și primarul nu mai era credibil, nici BEI, nici BERD, dar nici alți parteneri europeni nu colaborau cu Dorin Chirtoacă și Primăria Chișinău.
Oare nu socialiștii fac tot posibilul să blocheze activitatea CMC-ului, să tergiverseze examinarea proiectelor-cheie pentru municipiu?
Consilierul socialist, care este și purtător de cuvânt a lui Igor Dodon zice că va cere la CEDO să li se facă dreptate în privința eșecului privind cealaltă încercare (nu mai știm a câta) de a-l demite pe Dorin Chirtoacă. Ei spun că vor să meargă la CEDO, dar se tem că cetățenii nu au timp să aștepte atâția ani până Curtea se va pronunța.
În realitate, nu cetățenii, dar socialiștii nu au timp să aștepte. Vara aceasta se vor finisa lucrările de reabilitare a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Ei nu vor mai putea cere demiterea edilului după finalizarea lucrărilor celui mai important bulevard din Chișinău. Și alte străzi din oraș urmează să arate altfel, civilizat, în stil european.
Se pare că socialiștii încearcă să învețe lecția predecesorilor lor comuniști, care au câștigat alegerile locale din 1999 prin insinuări, falsuri, provocări și dezinformări, ceea ce le-a asigurat în 2001 victoria în alegerile parlamentare. Prin destabilizarea situației din Chișinău, dar și din alte localități ale Republicii Moldova, socialiștii speră ca la următoarele alegeri să ajungă majoritari în Parlament. Ei nu înțeleg că aceste spectacole de prost gust le fac o mare defavoare. Ceea ce a mers în 1999 și 2001, astăzi nu mai este valabil. Dacă vor continua așa, chiar și cei mai înverșunați alegători de-ai lor se vor regăsi în alte partide. Și aceștia s-au săturat de privit la nesfârșit același episod din serialul regizat încă pe timpurile comuniștilor. 
Realizările primarului liberal Dorin Chirtoacă împreună cu echipa sa de la Primărie sunt vizibile și apreciate de către locuitorii din municipiu și suburbii. Iată doar cinci proiecte europene ce urmează a fi implementate (deși socialiștii au depus tot efortul ca ele să fie blocate): drumuri, transport, managementul european al deșeurilor, apă (reabilitarea practic completă a rețelei de apă), eficiența energetică (termoizolarea clădirilor). Nu mor caii când vor câinii, tovarășilor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu