Postări populare

marți, 7 martie 2017

Chiar și Dodon alege Europa

sursă foro: www.moldova.org


Dodon a înregistrat un filmuleț cu un mesaj de felicitare pentru femei, a dat ordin să fie tipărite cât mai multe gazetuțe de partid cu mesajul de felicitare al alesului președinte (gazetuțe ce nu mai încăpeau în tomberoanele din oraș, la sat le mai dai pe foc) pentru femeile din Republica Moldova și dus a fost. Oficial a plecat pentru a avea o întrevedere cu basarabenii noștri stabiliți la Padova, motivul real însă fiind pasiunea lui pentru ski.
Că doar nu se va duce prin satele basarabene unde încă nu s-a uscat glodul, pentru a felicita femeile care l-au votat. Pentru așa ceva există membrii Partidului Socialist. El, care vorbește despre sine la persoana a treia,  trebuie să sărbătorească asemeni unui șef de stat care nici în cele mai frumoase vise din copilăria lui petrecută la Sadova nu și-a imaginat cât de departe poți ajunge dacă minți cu nerușinare oamenii despre identitatea și limba lor și cât de multe avantaje poți avea dacă alegi să-ți trădezi neamul. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că asemenea reprezentanți ai speciei umane nu au conștiință, altfel nu ar mai avea nici somn, nici liniște.
Și dacă la Soci a fost de nevoie, ca să se gudure în fața țarului cum numai o slugă credincioasă poate, la stațiunea montană de lux ce se află la altitudinea de 2000 de metri deasupra nivelului mării, situată între două state ale Uniunii Europene, Italia și Elveția s-a oprit ca să-și impresioneze soția cu ocazia Zilei de 8 martie și, mai ales, ca să-și mângâie orgoliul.
Basarabenii din Padova, dar și din alte țări europene nu îl vor crede niciodată pe un socialist care susține că vorbim limba moldovenească, dar odraslele lui studiază la un liceu unde sunt promovate cu mult devotament toate valorile românești. Conaționalii noștri care trăiesc departe de casă, alegând vestul nu estul,  s-au convins pe pielea proprie de faptul că oamenii pot avea o viață frumoasă dacă aleg demnitatea, libertatea, democrația și respectarea legii.
Igor Dodon știe foarte bine că nu are cum să-i convingă pe cei din diaspora să treacă de partea lui. Nu acesta a fost scopul lui Dodon atunci când a plecat în Italia în ajunul zilei de 8 martie, ci dorința de a se simți bine, de a vedea civilizație și peisaje naturale rupte parcă din poveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu