Postări populare

joi, 2 februarie 2017

România din nou atacată de președintele ales

sursă foto: http://www.activenews.ro

Un nou atac al moldovenismului primitiv manifestat prin declarațiile lui Dodon. Acesta a venit cu o inițiativă de a institui pe data de 2 februarie „Ziua Statalității RM” și astfel să fie inclusă în lista sărbătorilor oficiale ale Republicii Moldova. De asemenea,  șeful statului propune ca drapelul roșu cu cap de bou să fie instituit prin lege drept „Drapelul Istoric al Moldovei”.
         Acest atac vine la scurt timp după ce stăpânul adevărat al PSRM-ului a oferit președintelui Dodon Harta Moldovei istorice întocmită în secolul al XVIII-lea de către cartograful italian Bartolomeo Borghi, după războiul ruso-turc din 1790-1791. Este un gest semnificativ pentru România, prin care sunt reanimate niște sechele sovietice privitor la pretinse pretenții teritoriale. Iar Dodon, această trompetă a Kremlinului doar vociferează aceste pretenții, inclusiv în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul agenţiei de presă TASS, exprimându-și regretul că în 1812  Imperiul Rus nu a anexat întreg teritoriul Moldovei, ci s-a oprit la Prut. „Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”, spunea acesta.
         Iată că acest bufon al Kremlinului după ce a înaintat o „soluție” otrăvită pentru Republica Moldova promovând ideea federalizării, care chipurile va întări statalitatea, din nou atacă România prin promovarea unor acțiuni menite să declanșeze o mișcare secesionistă în Țară.
Le amintim celor care se fac a uita că Republica Moldova este un rezultat al anexării  teritoriale ca urmare a semnării de către reprezentanţii Imperiului Ţarist și Otoman a unui tratat de pace (16 mai 1812, București) prin care Poarta ceda Rusiei teritoriul dintre Prut şi Nistru al Moldovei, redenumit de ruşi în 1813 Basarabia. De altfel, Actul de anexare prin care răsăritul  Moldovei era cedat  Imperiului Rus a fost unul din punct de vedere juridic fraudulos, deoarece încălca practica internațională și toate normele de drept existente la moment, fiindcă Moldova nu era provincie otomană.  
Vechea Moldovă va continua să existe ca subiect de drept internaţional până la Unirea din 1859, când de pe harta lumii au dispărut două ţări, Moldova şi Muntenia, şi a apărut un stat nou Principatele Unite, iar mai târziu România. Astfel, România a moştenit patrimoniul cultural şi juridic al celor două principate. E de menționat că Unirea Principatelor Române s-a făcut benevol, comparativ cu raptul din 1812.
Astfel, Republica Moldova poate fi doar moștenitoarea Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești și nici de cum a Principatului Moldova. Acest teritoriu ce a suferit de pe urma raptului din 1812 și inclusiv din 1940, urmare a semnării Pactului Molotov-Ribbentrop nu are nici un drept juridic și nici moral să pretindă asupra „Steagului cel mare” al Moldovei din perioada domniei lui Ștefan cel Mare!
Lucrurile pot fi schimbate cu condiția că se renunță la pretențiile nefondate, pretențiile fostei colonii sovietice, a unor sechele de sorginte sovietică și se va realiza Unirea acestui mult pătimit pământ cu Țara. Doar reveniți în componența României avem șansa de a ne păstra românismul, vatra noastră strămoșească și a ne considera urmaşi ai Ţării Moldovei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu