Postări populare

vineri, 10 februarie 2017

Cine încalcă neutralitatea Republicii Moldova?

sursă foto: Facebook.com


Dodon s-a întors de la Bruxelles cu buza umflată. Deși la Moscova s-a rățoit cum a știut el mai bine, în Europa s-a simțit umilit pentru că nimeni nu l-a luat în serios. Nici la Moscova nu i s-a acordat prea multă atenție, doar că veșnicul președinte rus a fost flatat cumva de slugărnicia micului său coleg de la Chișinău. Igor Dodon își dorește semnarea unui acord între Republica Moldova și Biroul NATO privind recunoașterea neutralității permanente a Republicii Moldova. Președintele socialist devenea erou dacă cerea la Moscova recunoașterea neutralității și retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Anume autoritățile Rusiei încalcă flagrant suveranitatea și integritatea statului în care Igor Dodon s-a trezit președinte.
Anume NATO, dar nu Rusia ne-a acordat ajutor la distrugerea pesticidelor rămase de la sovietici. NATO este garantul păcii și stabilității în spațiul euro-atlantic și poate fi o salvare și pentru noi. Să te închini rușilor și să ceri socoteală de la NATO este cinic și dezgustător. E ca și cum l-ai scuipa pe cel care îți întinde dezinteresat o mână de ajutor și l-ai venera pe cel care te tot împinge în prăpastie, în sărăcie. Era și de așteptat ca secretarul general NATO Jens Stoltenberg să refuze să aibă o întrevedere cu oficialul de la Chișinău.
Rezultatul vizitei de la Bruxelles a fost unul lamentabil. Igor Dodon nu are nici credibilitate, nici împuternicirile necesare pentru a fi luat în serios. Revenind la Chișinău, Dodon a alergat la ambasadorul Rusiei pentru a-i da darea de seamă. Așa procedează vasalii, slugoii, nu președinții care își reprezintă cetățenii. Păcat că mulți încă nu înțeleg acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu