Postări populare

miercuri, 5 octombrie 2016

Acum avem șansa să scriem istorie

infoprut.ro


Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu s-a lansat în campanie în Piața Unirii din Iași. Este o premieră pentru un politician de la noi care a avut curajul să treacă Prutul ca să le spună tuturor românilor că la Chișinău se dorește, mai mult ca niciodată, Unirea. Este un test pentru clasa politică  de la București  care va fi nevoită să aducă în discuții publice și acest deziderat al neamului nostru.
Lansarea la Iași în campania pentru prezidențialele din 30 octombrie a președintelui Mihai Ghimpu este un semnal pentru societatea civilă din dreapta Prutului că la Chișinău este o forță politică veritabilă care își asumă să declanșeze procesul de Unire.  
Mircea Druc și Nicolae Dabija, Mihai Cimpoi,  alte personalități marcante din spațiul românesc și-au anunțat susținerea pentru candidatul-președinte unionist. Mircea Druc , Nicolae Dabija și Mihai Cimpoi îl cunosc pe Mihail Ghimpu încă din perioada renașterii naționale, când adevărații patrioți ai acestui meleag au ieșit să lupte pentru ca noi să putem reveni la valorile naționale  și culturale românești. Mihai Ghimpu este susținut de mii de tineri, de colegii săi de partid, de toți cei care au un vis comun – Unirea Basarabiei cu România.
Rămâne ca și  alegătorii din Republica Moldova să spună Da pentru Unire, votând la 30 octombrie pentru Mihai Ghimpu. Sutele de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care și-au redobândit cetățenia română au acum șansa să demonstreze că simt românește, că și-au făcut actele nu doar pentru a putea călători și lucra în Europa, dar și pentru că își doresc un viitor mai bun și pentru cei care au rămas acasă, un viitor într-o Românie mai puternică, într-o Țară reîntregită, membră a UE și NATO.
Tocmai pentru că Mihai Ghimpu este politicianul care poate înfăptui Unirea, Vladimir Voronin a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care cere excluderea candidatului PL din cursa pentru prezidențiale.
Mihai Ghimpu nu își dorește să fie președinte al Republici Moldova, această funcție fiind doar o modalitate  de a apropia cele două maluri de Prut. Acum putem să demonstrăm lumii întregi că suntem români și ne dorim să fim  împreună cu frații noștri de sânge. 
Anume la Iași, în 1859 s-a dat startul Unirii.  Ne mobilizăm toți cei care simțim românește și îl susținem pe liberalului Mihai Ghimpu, singurul candidat unionist veritabil din această campanie și așa vom avea șansa în 2018, când se vor împlini o sută de ani de la Marea Unire, să realizăm cel mai mare vis al tuturor românilor – Unirea celor două state românești!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu