Postări populare

duminică, 4 septembrie 2016

Mihai Ghimpu, președintele care nu a trădat idealurile naționale

sursă foto: www.zdg.md


Mihai Ghimpu a demonstrat că este omul faptelor. Mulți l-au învinuit, l-au trădat, l-au blamat, l-au discreditat tocmai pentru că este un adevărat lider, un adversar de temut, care nu poate fi șantajat, care nu renunță la idealurile românești în funcție de direcția din care bate vântul politicii regionale. S-a remarcat  încă din perioada renașterii naționale a românilor din Basarabia și continuă să lupte pentru această cauză.  Unii pretinși adversari politici unioniști de astăzi stăteau în tufișuri în anii 88-89,  așteptând deznodământul evenimentelor.  În acea perioadă, cei care își asumau public identitatea românească în Basarabia aveau toate șansele să fie închiși într-o casă de nebuni sau să facă ani grei de închisoare.
Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu a avut în decursul anilor o poziție fermă în ceea ce privește retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, acesta fiind cel mai grav pericol care amenință nu doar securitatea statului nostru, dar și cea europeană. Devenind președinte interimar, în aprilie 2010, Mihai Ghimpu a refuzat public participarea Republicii Moldova la Parada de la Moscova în cinstea Victoriei în cel de-al II-lea Război Mondial, motivând că un asemenea gest ar fi umilitor pentru un stat care încă este  ocupat (parțial) de Rusia.
În luna iunie 2010, Mihai Ghimpu, în calitate de președinte interimar al Republicii Moldova, a aprobat un decret prezidențial prin care se condamnă ocupația sovietică din 28 iunie 1940, organizându-se totodată o zi a comemorării victimelor ocupației sovietice în Basarabia. Un alt act de curaj fără precedent pentru un conducător al Republicii Moldova.  
Datorită deputaților PL,  în decembrie 2013, Curtea Constituțională dă un verdict istoric și recunoaște că în Republica Moldova se vorbește limba română și că Declarația de Independență este parte integrantă a Constituției. 
Despre cel mai mare jaf din Republica Moldova Mihai Ghimpu și echipa PL au vorbit cu mult înainte ca acest subiect să fie cunoscut opiniei publice. Dacă cei responsabili de sistemul bancar, dar și organele de drept ar aplecat urechea la afirmațiile lui Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, cu siguranță, cel puțin suma care s-a furat din bănci ar fi fost mult mai mică.  
După scrutinul din 2014, unii neprieteni ai acestui pământ și-au dorit alegeri anticipate, în speranța că la putere vor veni Dodon, Usatîi și Năstase. Ar fi fost o catastrofă pentru toți cetățeni, deoarece statul nostru și-ar fi schimbat vectorul dinspre vest spre est, iar acest lucru ne-ar fi întors înapoi cu vreo câteva decenii.
Astăzi, guvernul Republicii Moldova se bucură de încredere pe plan intern și extern.  A fost deblocat creditul rambursabil promis Republicii Moldova de București. Statul nostru a convins prin reforme Fondul Monetar Internațional că este un partener de nădejde.  
În cadrul vizitei la Chișinău din august curent, premierul român Dacian Cioloș a primit în dar din partea liderului PL Mihai Ghimpu harta României Mari cu mesajul: O Limbă Vorbim, O Națiune Suntem, O Țară să fim!  O altă dovadă a faptului că Mihai Ghimpu este omul faptelor, omul care știe că această bucată de pământ  nu are alt viitor decât alături de România.
Mihai Ghimpu rămâne consecvent ideilor sale și continuă cu curaj să promoveze românismul în Basarabia și Unirea. Nu văd acest lucru numai cei care nu vor să vadă pentru că privirea lor e spre răsărit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu