Postări populare

marți, 9 august 2016

Moldova are viitor fără Igor Dodon



Agitația electorală a socialiștilor a început, deși nu suntem în campanie electorală prezidențială, iar referendumul privind demiterea primarului Dorin Chirtoacă ar putea să nu aibă loc.
Pe 28 iulie, Dodon a postat pe facebook un mesaj în limba rusă care, încă o dată demonstrează cine sunt adevărații organizatori ai referendumului dar și că socialiștii sunt în plină campanie electorală.
Iată traducerea în limba română a mesajului celui mai înverșunat socialist-comunist: „Dimineaţa devreme, activiştii noștri au comunicat cu locuitorii municipiului Chișinău. Am cutreierat capitala şi toate suburbiile şi am înmânat zeci de mii de ziare cu informaţii pline de adevăr despre ceea ce se întâmplă în întreaga ţară şi în Chişinău, în special.  Cetăţenii spun că sunt obosiți de fărădelegile liberalilor din fruntea oraşului şi aşteaptă cu nerăbdare referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă. De asemenea, ne adresau cuvinte de sprijin şi mult noroc în alegerile prezidenţiale. Promit că noi nu vă va dezamăgi! Moldova are un viitor!”
E limpede pentru toți că socialiștii  sunt în plină campanie electorală,  iar sloganul lor „Moldova are viitor” Igor Dodon este deja afișat pe panourile de reclamă și tricourile socialiste.  Art. 47 alin. (3) din Codul electoral expres prevede că „agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral.” După cum știm, nici un concurent electoral nu s-a înregistrat încă la CEC.
Urmașii lui Lenin cutreieră municipiul sub pretextul că strâng semnături pentru inițierea referendumului, iar în realitate fac agitație electorală pentru liderul lor.
Pentru socialiști referendumul este o farsă. În decurs de două luni au de colectat semnături de la cel puţin 10 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot care domiciliază în municipiu. Respectiv, listele de subscripție prezentate de așa-numitul grup de iniţiativă vor fi verificate în termen de 15 zile de către instanța de judecată.  Dacă instanța le va da undă verde, să nu uităm că referendumul poate fi efectuat peste cel  puţin o lună de la pronunțarea deciziei și nu mai târziu de 45 de zile din ziua adoptării deciziei. Înțelegând că nu pot reuși să respecte procedurile în termeni legali,  socialiștii folosesc ideea  de a iniția referendumul pentru a face agitație electorală în favoarea lui Igor Dodon, fapt ce contravine art.47 alin.(3) din Codul electoral.
Oare se va sesiza CEC-ul în acest caz?  Moldova are viitor, susține Igor Dodon și ortacii săi. Suntem de acord, Moldova are viitor fără Igor Dodon.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu