Postări populare

vineri, 29 iulie 2016

Pokemon Go



Pokemon GO este noul joc care a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii pentru telefon din lume. Acesta îmbină realitatea cu virtualul iar utilizatorii caută și capturează monştri virtuali care apar doar în locurile reale de pe străzile orașului.
          În doar două săptămâni, la nivel mondial,  jocul a generat o adevărată isterie, jucătorii au ignorant munca, au mers zile întregi cu telefonul în mână pentru a captura Pokemoni, unii au murit fiind striviţi de maşini sau au căzut în canale, alții jucând la volan s-au accidentat pentru că atenţia le era absorbită de mediul virtual.
          Actrița română  Oana Pellea,  într-un mesaj postat de pe contul personal de Facebook spune că jocul Pokemon Go este o manipulare la scară mondială. „…Ce schimbare de atenție... ce manipulare... câtă energie consumata intr-un joc virtual... cât timp risipit. Câte ar putea rezolva Omenirea intre timp... în loc să-și investească capacitatea de imaginație și energia într-un joc stupid…”
Exact același lucru fac și slugile Moscovei  încercând, a câta oară, prin manipulare și minciună să declanșeze un referendum privind demiterea primarului liberal Dorin Chirtoacă.  Vă aduceți aminte de scandalul iscat în plină campanie electorală pentru alegerile locale din 2011? Dodon a  prezentat atunci opiniei publice extra­se false din Moni­to­rul Ofi­cial al Româ­niei. Fostul comunist, actual socialist,  dar mereu îngenuncheat în fața stăpânului de la est  a prezentat ero­nat datele ofi­ci­ale pri­vind fon­da­to­rii şi acţio­na­rii unei com­pa­nii prin inter­me­diul căreia au fost achi­zi­ţio­nate de către Pri­mă­ria muni­ci­pi­u­lui Chi­şi­nău 102 tro­lei­buze noi.  Falsul a fost confirmat de Pro­cu­ra­tura Gene­rală la soli­ci­ta­rea adre­sată de către Dorin Chirtoacă. Știți bancul cu popa care nici nu are fată? Exact în aceeași manieră procedează și socialiștii.  
Deputații și consilierii PSRM au intervenit la majoritatea construcțiilor și sub acoperirea imunității au dărâmat gardurile de protecție a construcțiilor blocurilor de locuit. Au umblat prin municipiu cu gardul în spate prezentându-se drept salvatorii națiunii. Au organizat proteste și conferințe de presă unde ideea promovată era una – Chirtoacă e de jină. Ședințele Consiliului au fost transformate de către această fracțiune în one-man-show al lui Ion Ceban. Scopul lor în CMC nu este de a soluționa problemele chișinăuienilor, dar de a periclita activitatea primarului. Ei se conduc de principiul cu cât mai rău e în Chișinău, cu atât mai mult își vor bucura stăpânii din est. Iată cum roadele democrației (transparența decizională) sunt folosite de un partid de sorginte rusă.  Unii „discipoli” de-a lui Dodon și-au intrat atât de bine în rol, încât periodic își întrec creatorul în arta de manipulare a opiniei publice.
În Cererea privind înregistrarea Grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului local sunt aduse acuzații grave Primarului general,  fără a fi prezentate dovezi, probe, doar vorbe goale. Astfel, inițiatorii referendumului propun alegătorilor să găsească 17 pokemoni – 17 acuzații una mai hidoasă decât alta. Iată doar două exemple din cererea lor: „confruntarea sistematică cu societatea civilă”, „surparea unei clădiri a băncii comerciale de la Rîșcani”. Cei care visează să-l demită pe Dorin Chirtoacă invită alegatorul  să se plimbe pe străzile capitalei și să prindă pokemonii virtuali plasați tot de ei pe hartă. Le fel, ei speră că după cum e credul și mai puțin informat electoratul de stânga, așa va fi dus de nas și electoratul de dreapta. Va crede în pokemonii creați de socialiști.
 De când și-au creat partid, aceștia au depus toată străduința să atribuie o imagine apocaliptică primarului general oferind o „soluție” de a salva capitala prin organizarea referendumului.  Totuși, socialiștii și unii trădători care li s-au alăturat, după ce s-au perindat prin mai multe partide (astăzi prezentându-se drept reprezentanți ai societății civile) nu s-au dus la Valea Morilor, pe bulevardul  Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Vasile Alecsandri ș.a., acolo unde au loc renovări,  schimbări în bine, ei manipulează cu oamenii simpli speriindu-i că în cazul în care în apropierea casei lor de locuit se va mai construi un bloc va fi sfârșitul lumii.
Demiterea primarului Dorin Chirtoacă este visul nerealizat al lui Igor Dodon și stăpânilor lui de la est. Aceștia nu pot accepta ideea că la Chișinău rezultatele alegerilor locale nu au fost cele ca la Bălți, Orhei sau Comrat.  Iată de ce se tot încearcă unica posibilitate de a-l demite pe liberalul Dorin Chirtoacă – referendumul. Păcat că își irosesc timpul și resursele, ar fi trebuit sa înțeleagă deja că locuitorii Chișinăului niciodată nu au ales la cârma capitalei slugile celor care au încercat să ne fure identitatea, istoria și limba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu