Postări populare

vineri, 15 aprilie 2016

Geopolitica şi Referendumul

sursă: www.politics.md


Reprezentanții PPEM în Consiliul municipal Chișinău au manipulat opinia publică cu o abilitate de jongleri, plasând întotdeauna responsabilitatea distrugerii Alianței pro-europene pe Primarul general și reprezentanții PL în Consiliu. Dedesubturile acestor strategii au ieșit la suprafață recent, în cadrul ședinței CMC din 14 aprilie, când a fost lansată cererea de  organizare a unui referendum pentru demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă.
Iniţiativa a fost lansată de cei de la PPEM şi nu de către socialişti, în speranţa că va avea mai mult succes dacă vine de la un partid de dreapta, dorindu-se  şi susţinerea alegătorilor proeuropeni.
O abordare total greşită, deoarece electoratul de dreapta în mare parte este format din intelectuali, iar ei ştiu foarte bine să analizeze cine şi ale cui interese apără.
De la începutul activităţii acestui Consiliu cei de la PPEM au mimat dorinţa de a crea o Alianţă pro-europeană, acţiuni concrete aşa şi nu s-au întreprins, şedinţele CMC fiind, practic, sabotate.
Până la denunțarea Acordului de constituire a Alianței pro-europene, dar şi după, nu s-a dorit votarea de către CMC a proiectelor de decizii ce ar soluţiona problemele importante în  municipiu, unii consilieri  folosind tribuna doar pentru  a face declarații politice.
Acțiunile consilierilor din noua alianță sunt, în realitate, un complot împotriva autorităților executive, menit să destabilizeze activitatea Primăriei și subdiviziunilor sale, acțiuni de șantaj și amenințări a funcționarilor municipali (iniţiative de destituire din funcție a șefilor de direcții, pretorilor ş.a).  Astfel, cu cât mai prost merg lucrurile în municipiu, cu atât mai bine pentru ei, motiv de a jubila şi de da toată vina pe Primarul general.
Oare nu Oazu Nantoi a fost unul dintre fondatorii Platformei DA, nişte profitori de circumstanţe  care s-au aliat cu Renato Usatîi şi Igor Dodon pentru a deturna cursul proeuropean al Republicii Moldova? 
sursă foto: www.stiri24.md
Conştientizând că nu reuşesc să destabilizeze situația la nivel de republică, au primit indicaţii să facă acest lucru măcar în capitală.
Toate discursurile consilierilor din noua Alianță din CMC se încep și se termină  cu un singur slogan: nu facem alianțe geopolitice, nu facem politică, lucrăm pentru municipiu, pentru locuitori. În realitate se dorește preluarea puterii în capitală de către forțele de stângă, care se duc periodic la Moscova după indicaţii, acestor echipe alăturându-se şi PPEM.
Prin iniţierea unui Referendum de demitere a primarului european se va mai da o bătălie geopolitică la Chișinău, chiar dacă, aparent,  procesul de declanșare a fost început de un partid pretins de dreapta, dar care, în realitate, se află mână în mână cu cei de stânga.
Minciuna însă are picioare scurte iar iniţiativa lor este un eşec din start. Locuitorii municipiului Chişinău nu-i vor susţine niciodată pe cei care vor să ne ducă într-o Uniune Vamala inventată, cei care denigrează trecutul şi îşi doresc un viitor euroasiatic.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu