Postări populare

sâmbătă, 2 aprilie 2016

Cei din actuala alianță a CMC uită că menirea lor este de a lua decizii legale și de a soluționa problemele cetățenilor

sursă foto: www.privesc.eu


Ultima ședință a Consiliului municipal Chișinău din 31 martie a demonstrat a câta oară că  grijile noii alianțe pentru municipiu și locuitorii săi au rămas doar la nivelul declarațiilor politice. În zadar socialiștii consideră că show-urile politice le vor aduce un plus de imagine, acestea i-au obosit cu siguranță pe toți. Locuitorii municipiului Chișinău așteaptă de la consilierii municipali să fie votat Bugetul pentru anul 2016, să fie votate proiecte de decizii care le vor îmbunătăți condițiile de trai, iar noua alianță a demonstrat că nu este în stare să facă nimic util.
         Din păcate, din lipsă de competență, consilierii din noua alianță încearcă să transfere toată responsabilitatea pe umerii Primarului general și a funcționarilor publici municipali. Un exemplu este insinuarea faptului că  Alexandra Moţpan ar fi obstrucţionat şi stopat activitatea Consiliului „prin refuzul neîntemeiat şi abuziv de a semna deciziile adoptate de către CMC şi refuzul nejustificat de a transmite deciziile Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat”. Cum ar putea să semneze dna Moțpan niște decizii dubioase și ilegale? Socialiștii ci de la PPEM judecă după principiul toți cei care nu sunt cu noi sunt împotriva noastră, iar dacă Alexandra Moțpan nu le face jocul murdar, este învinuită că ar fi omul primarului.
         Vampirismul politic al socialiștilor și comuniștilor la un moment dat îi va pune sub lovitură și pe colegii lor de la  PPEM. Mai devreme sau mai târziu, Oazu Nantoi, dar și ceilalți colegi de-ai lui vor înțelege că interesele înguste ale socialiștilor și comuniștilor nu coincid deloc cu cele ale cetățenilor. Partidele de stânga prezente în Consiliul municipal nu țin seamă de nici un considerent moral atunci când scopul lor stabilit încă de la fondare este de a denigra tot ce-i românesc în Chișinău, pe primar și întregul Partid Liberal. 
         Solicitarea dlui Ghenadie Dumanschi de a pune capăt PR-ului politic și de a reveni la ordinea de zi a provocat o adevărată diaree verbală din partea președintelui ședinței, vădit deranjat de faptul că este învinuit de tărăgănarea acesteia. O comunicare agresivă este abordată față de toți colegii din CMC, funcționarii publici, cetățeni și agenți economici care nu le susțin apucăturile de acaparare a puterii în Primărie.
          (Ne)Rezultatele tuturor acestor ședințe ale noii alianțe din CMC  demonstrează că acești consilieri au grijă să-și însușească cât mai multe atribuții posibile, să pună cât mai multe piedici în activitatea Primăriei. Cei din actuala alianță uită că menirea Consiliului este de a lua decizii legale în problemele de interes local, nu răfuiala cu oponenții politici și rezolvarea propriilor interese. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu