Postări populare

sâmbătă, 5 martie 2016

Despre scopurile pe care le urmăresc socialiștii în CMC



În ședința Consiliului municipal Chișinău din 03.03.2016 a continuat  developarea intereselor meschine pe care le urmărește fracțiunea Partidului Socialiștilor. De ordinea de zi practic nici nu s-a ținut cont, scopul socialiștilor fiind denigrarea funcționarilor publici municipali și răfuiala cu cei care nu le susțin pornirile de acaparare a puterii. 
Monologul interminabil și comportamentul misogin al liderului fracțiunii socialiștilor a trezit nemulțumirea atât a colegilor de alianță, cât și a pretinsei opoziții. La un moment dat, Oazu Nantoi  a fost nevoit să intervină ca să tempereze ieșirile socialistului. Din start era clar că cel mai înverșunat comunist, apoi socialist, a fost catapultat din Parlament în CMC pentru a periclita activitatea Primăriei și a CMC-ului.
Este de înțeles și frustrarea socialistului Oleg Onișcenco.  Direcția asistență juridică a contribuit la returnarea în bugetul municipal a 11 milioane de lei de la firma „Fastcomtrans” SRL, pentru executarea necalitativă a lucrărilor de reconstrucție a Liceului Teoretic Mihail Koțiubinski din capitală. Această firmă este înregistrată oficial pe numele cumnatei lui Onișcenco,  Elena Moldovanu. Când li s-a spus adevărul în față, acești bărbați ai neamului lor au găsit de cuviință să pretindă că Diana  Gurschi nu vorbește la subiect și au cerut să nu fie criticată activitatea consiliului.
În cadrul ședinței de joi, lui Oleg Onișcenco i s-a spus verde în față că a mai favorizat o firmă ce a prejudiciat bugetul municipal cu milioane de lei. Pentru că adevărul doare, șeful lor, Ion Ceban a avut o ieșire nervoasă, monologul lui interminabil fiind oprit prin intervenția lui Ghenadie Dumanschi. Este din ce în ce mai limpede pentru toți de ce socialiștii își doresc cu orice preț puterea în CMC. Păcat că nu își dau seama de acest lucru și cei de la PPE. Nu vrem să credem că îi susțin în cunoștință de cauză.  
Ghenadie Dumanschi l-a atenționat pe președintele ședinței, socialistul Maxim Lebedinschi, că l-ar favoriza pe șeful său de fracțiune, oferindu-i, practic, numai lui cuvântul.  Replica socialiștilor a fost că PLDM se află în opoziție. Față de cine în opoziție, ne întrebăm noi, dacă tot afirmați că Alianță în CMC nu există?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu