Postări populare

vineri, 19 februarie 2016

Acuzaţii misogine şi proiecte dubioase în cadrul ședinței de ieri a Consiliului municipal Chișinău



Ședința de ieri a Consiliului municipal Chișinău ne-a lăsat un gust amar din mai multe motive. Consilierii socialişti şi cei de la PPEM au lansat mai multe atacuri la persoana doamnelor Alexandra Moțpan și Diana Gurschi. Acuzații absolut nefondate, misogine și denigratoare.
Au fost prezentate mai multe proiecte de decizii pregătite neprofesionist și care nu corespund art. 5, 6 și 7 din Legea nr. 317 din 18.07.2003 privind actele normative ale Guvernului şi ale altor autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale. Proiecte de decizii ce nu sunt corelate cu prevederile actelor normative de nivel superior sau de acelaşi nivel, ce depășesc limitele competenţei, nu întrunesc condiţiile legalităţii și nu respectă normele de tehnică legislativă.
Acest fapt a fost atenţionat în cadrul ședinței de ieri de consilierul municipal liberal-democrat Ghenadie Dumanschi, care a menționat că proiectele de decizie înaintate de consilieri sunt dubioase și de o proastă calitate.
După cum era de aşteptat, critica n-a fost acceptată nici de președintele ședinței, Maxim Lebedinschi, dar nici de colegul său de partid, socialistul Oleg Onișcenco. Potrivit lui Onişcenco, juriștii din Primărie, la indicația consilierilor, ar trebui să pregătească proiectele de decizii. Desigur, Direcția asistență juridică acordă asistență, dar nicidecum nu trebuie să facă toată munca consilierilor. Ne întrebăm atunci la ce bun mai avem nevoie de consilieri, dacă proiectele de decizie vor fi alcătuite de juriști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu